30 Haziran 2014 Pazartesi

Rengarenk #Makaron Tarifi

Kar'alayan Unknown


Merhabalarrrr...

 Mutlu haftalar dileyerek huzurlarınızdayım. Kpss'ye günler kala heyecan ve kaygı düzeyim hat safhadayken kendimi rahatlatmak adına mı yoksa sınava az kaldı diye mi bilmiyorum ben yine hobi işlerine heveslendim. gözümü açtım 'instagram'a girdim hemen hobi sayfalarının yeni paylaşımları var mı diye baktım, yok o olmadı 'pinterest'e baktım falan filan. Bu arada beni pinterestler tanıştıran sevgili ev arkadaşım canım canım cici masal perisine burdan kucak dolusu vintage pembe güllerinden gönderiyorum :) Onun da blogunu ziyaret etmek isterseniz Şuradan tık tık.! baktığınızda göreceksiniz ki tam anlamıyla cici bici bir kız :)
Bu posun devamında sizinle bu aralar rüyalarıma giren ve Kpss'nin ardından, koşarak eve gelip yaparak kendimi ödüllendireceğim bir tarif paylaşacağım. ayrıca aklıma yeni gelen bir fikirle belirtiyorum ki bence 3-5 katlı düğün pastaları yerini şuan cupcakelere bıraktı belki ilerde de makaronlar servis edilir düğünlerde. en azından ben öyle yapmaya karar verdim :)

It's MAKARON !




                          
(Bu tarifi şu siteden aldım. Bir kaç noktada değişiklik yapmayı planlıyorum eğer tutarsa yeni tarifimi oluşturup paylaşacağım)

MALZEMELER:

  • 75 gram yumurta akı (bayat)
  • 75 gram toz badem
  • 150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
  • 30 gram normal toz şeker
  • 10 gram şekersiz kakao
  • 1 çay kaşığı tuz
Ganaj Kreması İçin:
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 100 gram krema
HAZIRLANIŞI:

İlk olarak krema için, sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edilir, eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır. İlk başlarda sıvı olan krema, siz makaronlarınızı yapana kadar buzdolabında çokokrem kıvamına gelecektir.
Makaron için, yumurta akları bir fiske tuz ile birlikte cam kasede düşük devirde çırpılmaya başlanır. Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir. Yüksek devirde traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. (bu kısımda her renk gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz) Birlikte Robottan ve elekten geçirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı eklenir ve alttan üste doğru aklar ezilmeden hassas hareketlerle karıştırılır. Daha sonra diğer yarısı eklenir ve aynı şekilde karıştırılır. Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 TL büyüklüğünde sıkılır ve 30 dakika kurutulur.

Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir. Soğuyunca yerinden çıkartılır ve eşleştirilir. Aralarına ganaj kreması sürülür ve 1 gün sonra servis yapılır.

Bu ölçülerden 35 tek, 12 -13 adet çift makaron çıkıyor.

PÜF NOKTALAR:
1) En önemli püf nokta, yumurta akının bayat olması. Yani şimdi canım çekti dur bir makaron yapıp da yiyeyim deme lüksünüz yok. 

Yumurtanın akını 2 gün önce ayırıp, cam bir kaseye koyup, üzerini streçle örtüp buzdolabında bayatlatmanız gerekiyor. Kullanmadan önce de, 1 saat önce çıkartıp oda sıcaklığına getirmeniz lazım.
2) Bir diğer önemli nokta da hassas terazi ile çalışmak, gram ölçülerine uymak gerekiyor.
3) Makaronları tepsiye sıktıktan sonra 3 kez sertçe tezgaha (tepsiyi) vurmanız gerekiyor ki çırparken oluşan kabarcıklar kabarmayı engellemesin.
4) Makaronları sıktıktan sonra oda sıcaklığında üzeri kabuk bağlayana kadar kurutmanız gerekiyor. (Yaklaşık 30 dakika)
5) Makaronları fırında az tutarsanız sakız olur, çok tutarsanız kupkuru olur. 15 dakika yeterli geliyor. İlk 12 dakika da fırın kapağı asla açılmıyor.
6) Makaronlara sıcakken dokunulmuyor. Diğer kurabiyeler gibi sıcakken yerinden oynatırsanız elinizde kabuğu kalır. Soğuduktan sonra spatula yardımı ile çıkartmanız gerekiyor.
7) Yumurta aklarını da traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpmanız lazım, eğer bu kıvama gelip de hala çırpmaya devam ederseniz yumurta akı söner. 
8) Tüm kuru malzemeleri hem robottan hem de elekten çekmeniz gerekiyor.
9) Çırpma işlemi bittikten sonra metal birşey kullanmıyorsunuz, Sadece spatula ya da tahta bir kaşıkla, alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırıyorsunuz.
10) 1 gün sonra tüketirseniz lezzeti ortaya çıkar 
11) Arasına sadece krema sürmek yerine meyve parçacıkları veya çekilmiş kuruyemiş (badem,ceviz,fındık vs.) kullanabilirsiniz.
12) Çırpma işlemini cam ya da metal kasede yapıyorsunuz, yumurta aklarını döve döve kabartıyor. 

İşte renk renk makaronlar












0 Değerli Düşünce:

Yorum Gönder

Yorum Yapmak ister misin..?

 

KAR TANESİ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review