25 Kasım 2013 Pazartesi

Ne Taksim Kalabalığı Ne De Kız Kulesi..

Kar'alayan Unknown

Parmaklıklar ardında sevda başkadır. "Gözden ırak olan gönülden de ıraktır." sözü parmaklıklar ardı için geçerli değildir zira hapislik hayatı sevdanın yanan ateşinin altına bir kaç odun daha atar, daha da harlanır duygular. Bu söz dışarıda, hayatın içinde olanlar içindir.. Unutmak ve ondan ümidi kesmek dışarıdaki için kolaydır oysa ki duvarlar arasında sıkışmış olan için, nefes almak sevdiğinden gelecek olan bir kaç satırdan ibarettir. 

Unutulduğunu duymak, emanetinin, ellerin avuçlarında ziyan olmasını görmek parmaklıklardan daha hapsedici daha zalimdir...

Parmaklıklar her zaman görünür değildir. Sevdiğinin ördüğü duvarlar bazen yeter hapsolmaya... O saatten sonra ne Taksim meydanının kalabalığı ne de Kız Kulesi kâr etmez nefes almaya çalışmaya. Dalgalar yüreğine yüreğine vurur insanın. Kaçışı yoktur bu zindanın, kara sevda... Elleri açıp semâya "Ya RABB senden başka yardımcım yok dağınıklığımı sana şikayet ederim, sen bana sabır ver." demekten başka çare mi vardır..?


Belki  o duvarlar örenin gözyaşlarıyla olmuştur.. Belki istemeden örülmüş belki de yıkılmaya yakındır...


11 Değerli Düşünce:

Unknown dedi ki...

yıkılsın o duvarlar artık...

Osaman dedi ki...

Koca bir taksim kalabalığı, denizin ortasındaki Kız Kulesi kadar da yalnız.

siyah kuğu dedi ki...

Evet yıkılsın artık.

Unknown dedi ki...

Ya bu blog ne tatlı olmuş böyle şeker gibi yine :) diyorum ve yazıya dönüyorum.
Bazen o duvarları istemeden örüyoruz ve dediğin gibi gözyaşları örüyor o duvarları aslında istemeden örüyoruz örmeye mecbur bırakılıyoruz. Ama bazense ne kadar sevdiğini merak ettiğimizden acaba o duvarı yıkabilecek mi yıkmayı göze alabilecek mi diye örüyoruz bazen. Yıkmasınıda bekliyoruz aslında. Yıkmak için biraz çaba gösterse zaten hazır oluyorsun o duvarı zayıflatmaya yeterki biraz çaba, biraz gayret, biraz sevgisini göstersin...

Unknown dedi ki...

Yıkmaya çalışıyorum kuzum

Unknown dedi ki...

osaman :) yalnızlığı biz cebimizde gezdirdikçe Taksim, Kadıköy fark eder mi ki?

Unknown dedi ki...

Kuğum örmek kolayda yıkması zormuş, ama deniyorum

Unknown dedi ki...

Blogda arada bir şeker havası estirmek iyi oluyor bende mutlu oluyorum :)tatlım, senin dediklerin tabiiki doğru ama bu duvarı ben ördüm ve şimdi de yıkmam lazım ama zorlanıyorum umarım başarabilirim..

Unknown dedi ki...

Peki o duvarı yıktığında pişmanlık duymayacak mısın? Sonuçta o duvarı örmenin bir nedeni vardı...Tekrar o nedenle karşılaşmayacağından emin misin o duvarı yıktığın zaman?

Unknown dedi ki...

sen başaracaksın ben eminim canım benim

Unknown dedi ki...

Tamamen bilinçsizce örülen bir duvar aslında duygucuk şimdi bilincine vardım ve telafi çabası içine girdim, meleğim sana sırtımı yaslarsam ben her şeyi başarırım :)

Yorum Gönder

Yorum Yapmak ister misin..?

 

KAR TANESİ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review