4 Şubat 2014 Salı

SADE VE DERİN KİTAP YORUMU

Kar'alayan Unknown

Kitabın Adı: Sade ve Derin           Yazarın Blogu: http://sadevederin.blogspot.com.tr/

Yazarı: Deep Tone ( Deeeep, dip dip, Dipsii Vs. :) )

Selamlar efendim, bugünler de nasip oldu. Sevgili Deep Tone'un kitap yorumunu da yazma şerefine ulaştım :)

Bilmeyenler ve adını duyupta tanımayanlar için söylemek istiyorum. Deep tone adlı bloggerımızın geçtiğimiz günlerde bir kitabı çıktı. Gözü korkutmayacak bir kalınlıkta olan kitabı 8 bölümden oluşuyor. bu 8 bölümünde içinde bölüm başlığıyla uygun olan 10 adet yazısı bulunuyor. Toplamda 80 adet denemeyle karşımıza çıkıyor.

Artık samimiyetten deep tone demiyorum ben ona deeepp ve türevleri olan kelimeler kullanıyorum. Yazımın içinde de böyle geçerse şaşırmayın yani :)

Alalı bir haftayı geçti ama kişisel işlerimden dolayı okuyup buraya düşüncelerimi yazmak ancak nasip oldu. Ele alınınca bir çırpıda bitirilecek bir kitap olmuş. sıkılmadım okurken, hatta tam olaya yeni girdi sanarken bir de baktım yazı bitmiş :)

Zaten deepin yazarlığına laf edecek biri yoktur. Kendisi maşallah kalemi ağlatan cinsten bir   zat-ı muhterem bu yüzden yazarlığı hakkında yorum yapmayacağım daha çok kitapta dikkatimi çeken noktalar üzerinde duracağım. Bu kitaba dair hoşuma giden şeylerden biri hiç bir yazısını daha önce okumamış olmam sanırım. Sıkılmadan okumamda bu da bir etken oldu.

Kitapta psikolojiye dair terimler geçmesi ayrıca dikkatimi çekmesine neden oldu. Algıda seçicilik oluşup o yazıyı daha da dikkatli okudum.

Deep o kadar geniş bir yelpazede bilgiye sahip ki ne ara bu kadar çok şeyi öğrendi ve aklında tutuyor diye hayret ettim. Her diziyi biliyor ve yeri geldikçe diziden örnekler vererek dikkatli bir izleyici olduğunu da kanıtlıyor. Sadece dizi değil film, müzik türleri ve grupları, kitaplar, sergiler vs... Ayrıca yine yazılarından gördüm ki 1960-70-80-90 ve 2000 leri her ayrıntısına kadar biliyor. ( Deep yaşın hakkında büyük soru işaretleri oluştu kafamda:) ) Sanki hepsini yaşamış ve bir oda dolusu anısı var hepsi hakkında. Olaylar arasında güzel karşılaştırmalarını sevdim.

Günümüz aşklarının sanal hayattan etkilenmesine çok güzel vurgu yapmış. [Aşkı yaşamamak için elimizden geleni yaptığımızı gördüm. Sonrada nerde o eski aşklar diyoruz.] Şu satırları kitaptan cımbızla çekip aldım hayatıma kattım.
" Kavga, kıskançlık, dedikodu, kötüleme ile uğraşmaktan sevmeye zamanımız kalıyor mu acaba?"

Facebook ve twitterın popularitesine değinen yazar bloggerları da yücelten cümleler kurmuş. Sevdim bunu :) Blog yazmak üretkenlik istediği için geyik ortamı oluşmadığını ya da çok az oluştuğuna değinmiş.


Ayrıca anladım ki Deep'in renklerle bir derdi var. Mavi gökler, mavi cenaze, kızıl cennet, kırmızı elektrik, umudun pembesi, mavi yelkenler, siyah orkideler, kara hafıza, kara Tanrıça... buna örnek olur sanırım :)

Bir yazısında beynimiz işine geleni hatırlar demiş ve istersek anılarımızı değiştirebileceğimizi söylemiş. Bu fikri hemen denemeliyim :)

Kitabı okumaya değer bence. En sevdiklerim arasına koydum bile bu kitabı. Yorum yazmakla bitmez en iyisi siz alın ve okuyun. Zaten kendisi bunu kâr amacıyla yapmadığı için kitap fiyatını çok düşük tutmuş. Ben 8 TL ye aldım. Bence bu kitap için çok komik bir fiyat hemen deeple irtibata geçip fiyatı yükseltmesini isteyeceğim :))

Ve onun kaleminden bir karalamayla bitireyim yazımı...Sevgiyle kalın :)

" Günahlar geceye aittir. Uyanmak sonsuzluğa ise dağların doruklarında olabilir sadece. Dağların zirvesine çıkarsam seni düşer misin yüksekten? Yaralı kanatların taşır mı seni?"

8 Değerli Düşünce:

deeptone dedi ki...

heeeey çok güzel yazmışsıııın. gelcem yine. yarın linkini de koycam. benim bu bilgi var ya çok okumaktan. gecede bir kitap bitiriyom. sosyal bilimler sanat edebiyat işteeee.
:)

Unknown dedi ki...

Pikiii,

Asla senin gibi bir okuyucu olamıcam bunu anladım :))

deeptone dedi ki...

du bak ne dicem. yırtılırcasına yazımı çok seviyom ben. öle düşünüyom öle yaşıyom işte. en son yazı var ya, sahildeki kuşlar, onu da çok seviyom, hatta diyom ki biri o yazının resmini yapsın. mevsimler yazıları eğlenceli denemeler dramatik gelişim ise galiba en önemliler. bilmiyom iştee.
:)

Unknown dedi ki...

Yırtılırcasına yapmalıyız her şeyi demişsin ya benim yırtılırcasına yaptığım tek şey ağlamak galiba bide bağırmak :D Sonrada boğazım acıyo :D

Biri resim mi dedi acaba resim benim diğer adım bana arkadaşlar resim der zaman zaman adımı unutup :D :P

Bence baştan sona kadar tüm yazıların etkileyici. Ben mesela bir çok şey aldım o kitaptan hayatıma.

MyReaL dedi ki...

Yorumun çok güzel (:
yaa deep kitabı sipariş verebileceğimiz bir iki link paylaşmıştı ama ben online alışveriş yapmammm..
o konuda bir takıntım var :/
geçenler de D&R'da da bakındım ama bulamadım. acaba sen de mi online aldın kitabı??

Unknown dedi ki...

Teşekkürler canım, kitap güzel olunca yorumun kötü olması imkansz oluyor :) Evet canım bende online aldım sanırım Istanbul dışında kitapçılarda yok henüz.

Adsız dedi ki...

ooo deep ya da deepimiz mi demeliyim?
kitap siparişi verdim,bakalım ne zaman gelecek :)

Unknown dedi ki...

Deepimiz hı hı evet doğru tanım bence de bu :) Gelir gelmez oku bak çok seveceksin :D

Yorum Gönder

Yorum Yapmak ister misin..?

 

KAR TANESİ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review