13 Ocak 2014 Pazartesi

Cupcakesss & Keçe İşleri

Kar'alayan Unknown

Final haftası mı ? Oda neymiş hihihi :)  Ders çalışmamak için #direnkartanesi modundayım. Salı günü son sınavım var ve kitabın başına otursam aslında çalışıp halledeceğim ama bir güç benim oturmama engel oluyor.

Hatırlıyorum da ilkokuldayken sınıfta gezenlere öğretmen "Allah o popoyu niye vermiş tabii ki oturun diye" derdi. İşte bende şimdi aynı sınıfın içinde gezen öğrenci tipindeyim. Bütün gün evde olmama rağmen iki konuyu ancak çalıştım. Kalan zamanımda da ne mi yaptım? bkz. aylak aylak gezmek. :) 
-ayıp söz kullandım ama ayıp kız değilim- :)

Bu aralar KPSS çalışmalarım aksadı hatta durdu diyebilirim ben de zaten kazanamam atanamam diyerekten kendimi hanım hanımcık ev kızı moduna alıştırıyorum. Malum ev kızı dediğin hem ev işlerinden hem de el işlerinden anlamalı ve mutfakta becerikli olmalı. Eee maymun iştahlı kartanesi bir tanesiyle hiç yetinir mi? 

Tabiisiii hayıırrr. 
Hemen kendimi attım mutfağa çok cici ve daha önce denemediğim şekillerde süslemeleri olan cupcakes yaptım. Her seferinde daha önceden yapmadığım bir şeyler denemek hoşuma gidiyor. Kimileri bu pasta&kek&kurabiye süslemelerini öğrenmek için kursa gidiyor ama benim henüz böyle bir imkanım olmadı bende internetten videolardan öğrendiğim kadarıyla ve birazda yaratıcılığımı katarak başladım bu işlere. Atanırsam ve elime ekmeğimi alırsam bende o kurslardan faydalanmayı düşünüyorum. İlerde belki de hayallerim gerçekleşir ve hem danışmanlık bürosu hemde cafe olacak bir mekanım olur :) Böyle bir yer açarsam masa örtülerini ve amerikan servisleri yapmak için masal perisinden söz aldım. Bana özel tasarım yapacak dekorasyon için :) 

 Bu arada bu günlerde sevgili Deeptone çekiliş duyurumu paylaştığı için bloguma yeni katılanlar var. Hepsine birden kooosskocaman Hoşgeldiniz diyorum :) İnşallah yazılarımla hayatınıza renk katabilirim. Masal Perisini tanımayanlar için ufacık bir açıklama yapayım. Kendisi benim 4 yıllık sınıf arkadaşım ve şuan ev arkadaşım ve daha bugün konuştuğumuz kadarıyla ahiretliğim olma yolunda ilerliyor :) Gerçi ahiretlik olmaya henüz tam karar veremedik ama olsun :) Onu tanımlayan cümle tam olarak şu
 " Ayy çok ciciiiii". Masal perisi tam bir hobi dünyası kızı elinden her iş geliyor ve genelde boncuk ve keçe işlerinden çok iyi anlıyor ve devamlı cicili bicili şeylerin resimlerini bulup bu cümleyi kuruyor. Eğer malzemesi varsa hemen onu yapıyor :) Makine dikişiyle yarışacak kadar eliyle düzgün dikiş dikebilen ve her seferinde benim ipimi iğneye geçiren kişidir. Aaa bunu söylemeden geçemem kendisinin yürürken ipi iğneden geçirme yarışmasında birinciliği varmış :) Ben bu kadar bilgi vermiş olayım ama onu tanımak için blogunu ziyaret edebilirsiniz. İşte Link http://masalperisiyle.blogspot.com/

Gelelim kartanesi nasıl bir ev kızı olmuş, ders çalışması gereken zamanlarda neler yapmış onu görmeye :)



Bu tatlı pengueni yapmak hiç planlamadığım bir zamana denk geldi. Dün gece eve geldim baktım masal perisi keçeden çok amaçlı cüzdan yapıyor. Saat gece yarısını geçti geçecekti yani o kadar geç bir saatti ama heveslendim "Aa şu neymiş, hani burda ne varmış" derken kendimi bir blogun paylaşımında gördüğüm bu şirin penguenin kalıbını keserken buldum. sonra diktim içini doldurdum derken birde baktım zaman geçmiş neredeyse sabahlamışız.
Bunlar da keçeden kitap ayraçları. Görünen sayfa da Ahmet Batman'ın Soğuk Kahve kitabından :) 




( Bu şirin koyunu ben yapmadım sadece çeşit olsun diye koydum, tasarım ev arkadaşıma aittir.)





Veee  cupcakesss timeeee !!










Çook uzun yazılı ve bol fotoğraflı bir post oldu zamanınızı aldım ama bitti işte gidiyorum sağlıkla kalın :) 

Çekiliş için hâlâ zaman var katılın emi? :)



11 Değerli Düşünce:

Unknown dedi ki...

ayyyy çok cicisin kartanesiiii :)))
ince sözlerin için teşekkürler ediyorum canımcım. şu okul bi bitsin sonra atanıp para biriktirelim sonra da cafe açalım perdeleri de ben seçecem tamam :) öpüyorum seni :) hatta şu an gelip çoktan öpmüş de olabilirim :)

kahvetelvesi dedi ki...

Ne güzel şeyler bunlar böyle, ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Yiyenlere afiyet olsun, teşekkür ederim kahve telvem :)

Unknown dedi ki...

Masa örtüsü ve amerikan mutfak sanarken gelinin masal perisinden bir adet perde geliyoorr :) Tişikkirlir sipirmin o zaman seviyorum seni :* :)

Unknown dedi ki...

Bende mesleğimden dolayı cafenizin muhtelif yerlerine koyulmak ve ortamın enerjisini güzelleştirmek amacıyla doğal taşlar getiririm kiiii :)
Bu arada bu keçe ve pasta işleri çok güzel ve eğlenceli bende bayılıyorum el işi şeyler yapmaya bi arkadaşımda yapıyor şimdi keçe çalışmaları ama ben zamansızlıktan yapamıyorum ama ennn kısa zamanda başlayacağım şu iş güvenliği uzmanlığı sınavım bi geçsin belke beni hobi dünyası :)
Bu arada biliyorsun konya da yaşamaya davetim her daim geçerli cannlar konya da çoook güzel kurslar var konyanın en güzel yerlerinden size bir cafe yeri de buluruz hem benimde öyle bi yer açma hayalim vaaar hem belli öi olur beni de yanınıza üçüncü ortak olarak alırsınız ;)

Unknown dedi ki...

Bu arada cupcakelerden ziyaretine geldiğimde yapar mısın bana kartanemmmmmm :))))

deeptone dedi ki...

allam yine çok şeker şirin sevecen yazmışsıın.
tembeeeel hadi çalııış.

ya ahiretleğini blogdan biliyodum geçen sene okuyodum o da arada çıkıyodu ortaya.
ev arkadaşın oymuş ha.

evet o da sana benziyoooo.
:)))

İki Şehir Bir Meryem dedi ki...

Bu kursa gitmemiş halinse gitmiş halini düşünemiyorum kuzum :) Ne güzel olmuş onlar öyle... bu arada ahh o sınavlar bende hep öyle yapardım.. bir konu çalışır iki saat gezerdim :D ha gayret bitecek hepsi.

Unknown dedi ki...

Ahh bu güzel yorumun neresinden başlasam cevaplamaya bilemedim. doğal taş fikrine bayıldım zaten ilerde evimde kullanacağım bir malzemeydi madem öyle cafemizde de olsun :) Evime alırkende sana danışırım bak meleğim iyi oldu bu yorumda yazman :)
Ayrıca hem kariyer hem ev işleri hem de el işleri zor meleğim sen nasıl zaman ayırıpta yapacaksın bilemedim şimdi. Bir de bu keçe var ya bağımlılık yapıyor insan saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyor.Kariyerin açısından tehlikeli yanii:)

Sen Ankaraya gel bi de ziyaretime gel yaparım tabii ki en orjinalinden :)

Unknown dedi ki...

Senden sevecen olmayayım hihihi :)

Masal perisi her zaman yazmaz arada bir girer post yazar ama benden daha çok blog okur araştırır ve öğrendiklerini gerçekleştirir :)

Deep burda çalışmadım dedim ya sonra bir gaza gelip çalıştım ve bugün açıklandı sınavdan 92 almışıım :)

Öhöm öhömm süper miyim neyimm :)

Unknown dedi ki...

Bir gitsem korksunlar bendenn :) Teşekkür ederim birileri beğenince daha çok hevesleniyorum güzel oluyor. Ayy bende senin blogdaki amerikan servislere bayıldım yaaa :) Sınavlarda bu dönemlik bitti atlattım :) kocaman öpücükler taze gelin :)

Yorum Gönder

Yorum Yapmak ister misin..?

 

KAR TANESİ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review