16 Ocak 2014 Perşembe

Barbie Bebeklerin Çocuklara Zararları

Kar'alayan Unknown

Heeyy boyss and girlsss :)

Uff ne havalı girdim yaa hihi :)

Nasılsınız efendim? İyisiniz inşallah, beni sorarsanız iyiyim hatta çok iyiyim. Hayatımda bazı aksaklıklar vardı sanırım düzeliyor her şey. Annemin hasta olduğunu yazmıştım sağolsun herkes geçmiş olsun dileklerini sundu.Allah razı olsun hepinizden, annem şuan gayet iyi kendi başına ayağa kalkar hale geldi bazı temel işlerini yapıyor. Doktor durumunun gayet hızlı düzeldiğini söyledi çok mutluyum. Allah anneleri ve babaları korusun onları başımızdan eksik etmesin. Biz çocukları da korusun bizi de onların yanından eksik etmesin :) 
Konu çocuklara gelmişken aslında bu postun konusunu çocukları bekleyen tehlikeler olarak düşünmüştüm. Blogumu takip eden bir çok anne ve ilerde anne olacak bir çok genç kızın okuduğunu biliyorum. Özellikle kız çocuklar için bazı önemli noktalar var. Mesleğini yeni eline alıyor olan bir psikolojik danışman olarak ufak bilgilendirmeler yapmak istedim. 

Küçük çocuklar için oyuncaklar hayatın bir parçasıdır. Hatta yaklaşık 2-4 yaş aralığındaki çocuklar için o oyuncaklar gerçektir. Erkekler için tabancalar, silahlar ve şiddet eğilimine müsaade eden oyuncaklar ne kadar zararlıysa kız çocuklar içinde Barbie bebekler aynı derecede tehlike oluşturuyor.

İnsanın kişiliği büyük oranda çocukluk yaşantılarıyla şekilleniyor. Zihin çevreden gelen uyarıcılara o kadar açık ki bir gördüğünü unutmaz hale bile gelebiliyor. Çocuklar için cinsiyet kavramı önce dış görünüşe göre şekilleniyor sonrasında anne ve baba rol model oluyor ve davranışlara göre cinsiyetleri ayırt etmeyi öğreniyorlar.
Güzellik kavramı da aynı şekilde kız çocuklar için Barbie bebeklerden esinlenilerek öğrenilen bir hale geldi günümüzde. 

Az çok hepimiz biliriz o bebeklerin boyları ve bacakları ne kadar uzun belleri de bir o kadar incedir. Yüzleri neredeyse kusursuzdur ve makyajlıdır.

Çocuklar bu bebeklere bakarak demekki güzel olmak için ince belli ve makyajlı olmak gerekiyor düşüncesini zihinlerine yerleştiriyor. Dikkat ederseniz kız çocuklar belli bir yaşa gelince eğer annesi de makyaj yapan biriyse onun da etkisinde kalıp makyaja merak salıyor. Bunun sebebini sadece anneye bağlamak yanlış olur.

Ayrıca genelde kadınlarda rastlanan yeme bozukluğu olarak adlandırılan psikolojik rahatsızlıklar var. anoreksiya nervoza ve bulimiya nervoza dediğimiz bu rahatsızlıklar ne kadar zayıf olsa da yine de kendini şişman hissetme duygusuna dayanıyor. Barbie bebeklerin bellerinin insan dışı incelikte olması ve o şekilde güzel olmaları zihine öyle bir yerleşmiş ki görüyoruz ki ilerde rahatsızlıklara dolaylı olarak yol açabiliyor.

Uzmanlar oyuncaklarda kullanılan bazı malzemelerin kanserojen olduğunu ve fiziksel rahatsızlıklara neden olduğunu zaten açıklamış durumda ancak bende olaya psikolojik açıdan bakmak istedim. Barbie bebeklere olan bu antipatimi internette gördüğüm bazı resim kareleri daha da pekiştirdi.
Bakınız masum! Barbieler ve onların mutlu ev hayatları!














....Ve daha niceleri.

Bir şey fark ettiniz mi? Hepsinde de çok mutlu. burada paylaşmaya utandığım cinsel içerikli bir çok resim daha vardı. Çocukların küçük yaşta cinselliğe dair bir resim görmesi bir film izlemesi ve bizzat şahit olması istismardır ve onlarda travma etkisi yaratır. unutmayalım ki çocuklar şekil verilmeye hazır hamur gibidir ve ne yönde yetişirse o yönde şekillenir.

Çocuklarınızın bu resimlerle karşılaştığını düşünsenize ne kadar korkunç değil mi?

Onların yaşantılarını biraz daha önemseyelim ve gelişimleri üzerinde bilinçli olalım. bol bol kitap okuyalım ve kendini geliştirmiş anneler olalım :)

Sevgiyle kalın.

Dip not: Finallerim bitti çok mutluyum hihihi
:)










20 Değerli Düşünce:

siyah kuğu dedi ki...

Geçmiş olsun canım
demekki artık barbie bebeklerle oynamama gerek:)))

Unknown dedi ki...

Sağol kuğum,

evet artık oynama zararlı bak çok zararlı :)

kahvetelvesi dedi ki...

Çocuk büyütmek bu zamanda cesaret işi.. tehlikenin nereden geleceği belli değil.

İki Şehir Bir Meryem dedi ki...

Iyyyy nasıl fotolar öyle.. Yahıu eskiden barbie bebekle oynamanın da bir adabı vardı.. Benim belki 50 tane barbie bebeğim vardı ama şimdi olanların hiç biri oluyordu.. Şimdiki anneler de bir değişik gerçi.. Eski dediğim daha 23 yaşındayım 90'lar yani..
Gerçi benim bebeklerim çok masum azıcık rujları olan bebeklerdi.. Tek derdimiz de et mi plastikmi ayrımı yapmaktı.. Bu devirde çocuk yetiştirmek çok zor.. Çok.. Annene çok geçmiş olsun bu arada ..

Müge'nin Listesi dedi ki...

ayyy bu nasıl fotograflar boyle cok urkunc

Unknown dedi ki...

Evet masum dediğimi oyuncaklar bile ne kadar etkili gelişimlerinde

Unknown dedi ki...

Zaman sadece yetişkinler için değil en çokta çocuklar için zararlı hale geldi, onların tertemiz yetişmesi için anne ve babaya büyük rol düşüyor.

Bende çocukluğumu bebeklerle oynamayla geçirdim ama çok şükür sağlıklıyım :) Annem için teşekkür ederim. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Daha neler var neler ağzım açık kaldı görünce onları

Pink timber dedi ki...

Ne güzel bir konuya değinmişsin
Bilinçsiz anne olmak mutsuz hayatlara sebep oluyor
insanlar çocuk yetiştirmeyi çok basite alıyorlar halbuki çocuk değil bir insan yetiştiriyorlar.


Pire Kızı dedi ki...

O zaman daha eskiye gidip annelerimizin diktiği bez bebeklerden dikelim bizde çocuklarımıza :))

Bu arada ben geldimmmm :))

Unknown dedi ki...

Çocuk deyip önemsemiyoruz ne kadar da haklısın ama şimdiki anneler ve anne adayları bilinçli olursa bu tehlikelerden etkilenmez çocuklarımız.

Unknown dedi ki...

Ayy bende çok severim bez bebekleriii :)

Hoşgeldiiinnnnn :)

deeptone dedi ki...

anneneee geçmiş olsuun.
sevindiim.
:)

barbie bebek ha bilmiyodum ya.
ilginç bi haber bu.

o fotolar ne yaaa.
bizim barbi neler yapıyo yaa.
ken bebek de ha.

:)

Miss Vampiring dedi ki...

Ben barbileri çok severim. Küçükken hep barbilerle oynardım. Şimdi de barbi alıyorum ama sadece4 almak hoşuma gittiği için :)
Küçükken barbileri öpüştüren saçma bi varlıktım :D Hala da öyleyim, barbiler yerine ben öpüşüyorum ama :D (şaka şaka)
Şey o paylaştığın resimleri biliyorum ve bence çok hoş. Hatta bloggerda profil resmim bi tanesi, blogumun bi köşesinde bile paylaştım. Bence çok sevimliler :D Ayol git torbacılığı desteklemediğin bi yazı yaz bari, barbilerden zarar mı gelir be hatun?! :D

Unknown dedi ki...

Deep teşekkür ederimm :)

Barbieler coşmuş :D

Unknown dedi ki...

Heeyy okudum senin blogunu çok eğlenceli birisin :D

Barbieleri bende çok severdim ki çocukken hala daha bende saklarım oynamasam da ama bizim seviyor olmamız onlar zararlarını en aza indirgemen dimiii :)

ben okulda kaç saat dersini aldım çocuk gelişimi üzerine ve davranış bozuklukları dersimdeki yeme bozukluklarında ana sebeblerden biri de bu bebeklerin kız çocuklara verdiği mesajdı. farkında olmasakta bazı tehlikeler çocukları esir alıyor. Benimki farkındalık üzerine bir yazıydı ama torbacılığı da desteklemiyorum :D

Dünden Bugüne dedi ki...

Yiğenim 2 yaşındayken barbie oyuncaklar hediye gelmişti, töbe estağfurullah hiç bu oyuncaklar bu yaşta ki çocuğa göre mi diyerek poşetle bağlayıp uzun bir süre saklamıştım :)
Çocuk unutur zaten. Bir de dediğin gibi ne verirsen nasıl yoğurursan öyle şekil alır.
Şimdi bu fotoları gördükten sonra doğru bir şey yaptığıma daha çok inandım.
Barbieleri sevmezdim şimdi hiç sevmiyorum :)

Unknown dedi ki...

Heey hoşgeldin :) Farketmeden onun psikolojik sağlığını da korumuşsun :) Ben barbieleri severdim ama bu resimlerdeki gibi değildi benim bebeklerim ayıp şeyler yapmazdı :))

Unknown dedi ki...

İstedikleri gibi insan yetiştirmek için çocukluktan etkilemeye çalışıyorlar zaten...çok doğru bir konuya değinmişsinn farketmeyenlerde fark etsin artık yanii / bu arada annen içinde çok geçmiş olsun ne zamandır gelemediğimden haberim olmadı üzgünüm :(

Unknown dedi ki...

Senin mazeretin var kuzum kardeşin inşallah daha iyidir :* bilinçlenirsek kimse evlatlarımızı etkileyemez kii :)

Yorum Gönder

Yorum Yapmak ister misin..?

 

KAR TANESİ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review