17 Temmuz 2013 Çarşamba

Kartanesi Ülser Oldu O_o

Kar'alayan Unknown

Size hüzünlü bir merhaba diyorum bu sefer..

Biraz zor yazıyorum o yüzden bu postun kısa olması muhtemel...

Bir önceki postta bir yere gidecem demiştim. Gittim giderken de çok başka hayallerim vardı. Aslında hayallerimdeki gibi başladı günlerim inanılmaz güzel saatler geçirdim. Hiç bir şeye değişmeyecek şeyler yaşadım. Rüya gibiydi her şey...Sonra malum yeni tuttuğumuz evi temizledik. Masal perisiyle ve evimizin üçüncü elemanıyla gece yarılarına kadar temizlik yaptık bol miktarda Çamaşır suyu, yağ çözücü, cif ve benzeri kimyasallara maruz kaldık. Gece eve geldik ve sahur yaptık sonra yattım. Güzel olan şeyler devam ediyordu. Rüyamda yine çok güzel ve yaşamak istediğim şeyleri görüyordum taa ki mideme giren bir krampla uyanana kadar...

Yıllar önce bademcik ameliyatı olmuştum o zaman ağzımda kan tadı oluyordu hep tükürüğümü yutamıyordum midem bulanıyordu. Yine öyle oldu yutkundukça midem bulanıyordu. Bir saate yakın kıvrandırdı o ağrı beni uyusam uyuyamıyordum kalksam ağrıdan duramıyordum. Bir arkadaşıma haber verdim o sağolsun beni hastaneye götürdü. Damar yolu açıp ilaç verdiler. O ilaçtan sonra biraz kendime geldim. Gözlerim parlamaya başladı :) 

O gün gündüzü o ilaçla geçirdim ama akşama yine kötü oldum kuzenlerimi de yanıma alıp tekrar hastaneye gittim. Bir kaç tahlilden sonra bir ağrı kesici iğne yaptılar yolladılar. Gittiğim iki doktor da ihmal etmememi ve gastroentrolojiye gitmemi söylediler. O geceyi de o iğneyle atlatmış oldum. Ertesi gün akşama eve geldim ve yine ağrılar, acılar...

Sabah oldu hastaneye gittim. Anlattım doktora şikayetlerimi oda diğer doktorlar gibi ilk olarak şu cümleyi kullandı. "Gebelik şüphesi var mı?" O an film şeridi gibi gözümün önünden geçti koşup koşup da tam doktorun suratının ortasına uçan tekmeyi çakmak. İki günde bıktırdılar. yok yaavv yok işte hamile falan değilim adamın asabını bozmayın. ! 

Öhömm neyseeeeee işte bu doktor da müsaaden varsa endoskopi yapalım bakalım dedi. el mahkum mecbur kabul ettim. Günlerce o ağrıyı boşuna çekmektense bakalım neyim varmış çıksın ortaya dedim. Bir saat sonra gittim endoskopiye girdim. Lan ben kolay bişey sanıyordum meğer kurbanlık koyun gibi yatmak ve içine metrelerce sokulan hortuma melül melül bakmak demekmiş tıp dilindeki endoskopi dedikleri meret.

Zaten acıyor içimde bir yerler bide hortumu soktular valla canımı teslim ediyorum sandım Azrail'e. Bir süre sonra doktor yanına çağırdı gittim. Baktı yüzüme " ÜLSER " dedi..! 

O an kanser dedi gibi hissettim valla utanmasam kadına kaç ay ömrüm kaldı diyecektim :))

Neyse ayrıntıları anlattı kısa zaman önce bir ilaç kullanmıştım. Hapı yutarken bol suyla yutmadığım için yemek boruma kapsülü yapışmış ve yara yapmış. Şimdi onun acısını çekiyormuşum. Bir kaç ilaç veri ve oruç tutmamı da yasakladı beni eve gönderdi. Günlerdir ağrı geçmedi o yüzden blogumu bu kadar ihmal ettim. Yemek yiyemediğim için halsiz düşüyorum. Sadece bebe bisküvisi ve sütle beslendiğim bile oldu. diğer şeyler hep yasak. Ama bugün biraz daha iyi hissediyorum ve hemen koştum buraya. 

Kısacası sevgili kar tanesinin en sevdikleri sizleri çok özlemişim ve sizden iyileşmem için dua bekliyorum...Sağlıkla kalın efendim...

20 Değerli Düşünce:

kırık şemsiye dedi ki...

Geçmiş olsun dikkat et kendine

Nuunu dedi ki...

Çok geçmiş olsun :(

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim kırık şemsiye :)

Unknown dedi ki...

Allah razı olsun çok teşekkür ederimm ^_^

kahvetelvesi dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun canım yaa. bir kapsülün yaptığına bak sen...Neyse ki devası olmayan dert değil, beslenmene dikkat edersen, ilaçların da yardımıyla aşarsın inş.

Unknown dedi ki...

valla yaa ufacık şey neler yaptı. Çok sağol kahvem telvem canım bitanem :**

Baykuş'un Notları dedi ki...

Merhabalar, ben de 2 yillik gastrit hastasiyim. Endoskopi de oldum. Nacizane onerim asla sut icme, yurtdisinda yasakliyorlar gastrit ve ulser hastalarina sutu. Gecici bir rahatlama saglasada uzun surede midenin iyilesmesini zorlastiriyor. Domates, portakal suyu kesinlikle yasak. En iyi gelen seylerden biri sabahlari ac karnina balli ilik su icmek. Mide zarini koruyor. Kahve,cay, siaradan uzak dur. Makarna yerine sindirilmesi daha kolay olan pilavi tercih et. Bol bol haslanmis bezelye, patates yiyeceksin ne yazik ki. Mide agrisi ne demektir cok iyi bilirim. Bir an once iyilesmen dilegiyle, cok cok gecmis olsun. ..

MOR CAFE dedi ki...

çok geçmiş olsun..

Unknown dedi ki...

Selamlarr canim yorumun icin cok tesekkür ederim aydınlatıcı oldu benim icin. Ama ben sütü faydalı diye duydum ictikce ictim valla nolcak simdii... yediklerime dikkat etmem lazım maalesef bunu biliyorum.. sevgiler

Unknown dedi ki...

Mor cafee tesekkur ederimm

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım ya. Çok üzüldüm umarım çabucak iyileşirsin. :( Kaçamak yapıp yememen gereken bir şey yeme sakın :). Kendine çok dikkat et.

Unknown dedi ki...

Ayy inşallah canım yaa teşekkür ederim ya aslında canım fena halde çiğ köfte çekiyo :))

çitlembik dedi ki...

böyle neşeli neşeli mimledim ki ben seniii yazcaktım ama son yazın bu olunca yazamadım :( dün okuyunca ne yorum yapsam bilememiştim. ah mide çok zor çok nazlı bi organ sevgilimde de var bilirim zorluğunu. şükür ki ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor. çok büyük geçmiş olsun derim iyi bak kendine sen bize lazımsın :)

Unknown dedi ki...

İyi olduğun zaman, doktor izin verirse ben sana yaparım :))

Unknown dedi ki...

tamam canım gördüm yorumuma cevabını zaten yapacm en yakın zamanda mimi :) iyi dileklerin için tesekkürler tatlım sevgilinede Allah şifa versin :)öpüldünn

Unknown dedi ki...

inşallah canım yemek isterim ellernden :)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

geçmiş olsun... Allah şifa versin inşallah...

Unknown dedi ki...

Allah razı olsun cok tesekkür ederim. :)

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun. Ben de ülser olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyorum maalesef :( endoskopiyi anestezi almadan yaptırdığın için de tebrik ediyorum seni cesur yürek :)

Unknown dedi ki...

aman yol yakınken dön bence çok berbat bişey :( ahh ahh bahar perisi bana sorsalardı anestezi istermisin dye tabiiki bu yolu seçmezdim kazara oldu diyelim :)

Yorum Gönder

Yorum Yapmak ister misin..?

 

KAR TANESİ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review