29 Aralık 2012 Cumartesi

üflenmiş tozlar-2

Kar'alayan Unknown


Şuan televizyon izlerken bilgisayarımla uğraşıyordum. şarj bitme sinyali geldikten sonra tam fişe takıyordum ki bir anda pirizden bir kıvılcım çıktı. kocaman bir çığlıkla fişi attım elimden. Şimdi diyeceksiniz ki neden bu kadar büyük bir çığlık attın? Sebebi için bakınız aşağıdaki hatıram...

"Yaşım 13 bilemedin 14...
Bizim zamanımızda apartman çocukları olarak hemen hemen aynı yaş olanlar sokakta oynardık. Şimdi ki gibi bilgisayar, tablet başında değildik. 

Her neyse yine bir haziran günü yaklaşık 20 çocuk akşam hava biraz serinlediğinde oyun oynamak için sözleşmiştik. saklambaç oynayacaktık... Akşam oldu herkes çıktı dışarı başladık oyuna. Bu arada apartmanın dışında da bir lamba vardı. O lamba birden söndü. Sokak lambası da söndü sanırım elektrik gitmişti. Aradan biraz zaman geçti tabii o kadar karanlık olmuştu ki herkes saklandığı yerden korkup teker teker çıkmaya başlamıştı... 
Biraz bekledik sokak lambası yandı ama apartmanın lambası yanmamıştı... Benim dahiyane fikrimle aydınlandı ortalık :)  Suyun kaldırma kuvvetini bulmuş gibi bağırdım. " Acaba şalter mi attı? " Ufak olmamın da verdiği hızlılıkla hemen demir kapının üstüne çıkarak apartmanın içindeki elektrik sayaçlarının vs. olduğu kapakları açtım.. 

Bu arada benim hesaba katmadığım bir şey varmış ki o da benim açtığım kapakta kaçak varmış. Bir anda akıma kapıldım. Buradan sonrasını ben hatırlamıyorum çevremdekilerin anlatmasıyla aktaracağım... Akıma kapıldıktan sonra demir kapınında etkisiyle akım beni geri fırlatmış. Yere 5 ile 10 kez arasında çarparak akımdan kurtulmuşum...Sonra baygın halde yerde kalmışım.. Bir de ben bu şekilde şeyler yaşarken diğer çocukların telaş ve korkusunu tahmin edin..Koşuşmalar bağrışmalar ağlamalar vs. bu çığlıkların apartmanda yankılanmasıyla tüm komşular aşağı inmiş. Ben hala baygınım.. Aaa bir de ertesi gün sabahtan tatile gidecektik. Hava güzeldi annem ve babam kısa bir yürüyüş yapmak istediler.  

Bütün bu olaylar yaşanırken onlar masum ve romantik bir yürüyüşteler :)

Her neyse aradan bayaa zaman geçmiş ben yavaş yavaş ayıkırken bana şekerli su içirmeye çalıştıklarını hatırlıyorum.. 
Bir süre sonra kendime gelip aynen şunları demişim " Annem ve babam eve gelmişlerse kızarlar ben gideyim artık." olanların farkında değildim sanırım. Koşarak eve gitmişim. Evde otururken komşumuz aradı. Hazırlan hastaneye gidelim dedi ben ne tam kendimdeydim ne de baygındım. 
Bir baktım onların arabasındayım. Gittik hemen ACİL SERVİS'e benim durumumla ilgili bilgi istediler ben konuşamadım çünkü hatırlamıyorum bile.. Komşumuz hemen anlattı. bana bir sürü tetkik yapıldı.. 3 kere kan aldılar. 2 kere kalp ritmimi ölçtüler... Ben buraları yine hayal meyal hatırlıyorum uyandığımda yoğun bakımda cihazlara bağlıydım. 

Annem ve babam hala yoktu... Meğer babam, çok telaşlanacağı için söyleyememişler. Düştü kolu kırıldı bir şeyi yok demişler o yüzden çok ağırdan almış... Aradan biraz daha zaman geçti. benim bilicimi açmak için bana soru sorup duruyorlardı başımda bir sürü doktor ve asistan... 

Vee kapıda babam ve annem belirdi babama az önce söylemişler panikle girdi yoğun bakım ünitesine.. Ama benim gözlerim açıktı ve sorulara gülerek cevap veriyordum.. Öyle görünce sanırım rahatladı.. Geldi sarıldı.. Annem durumu en başından beri biliyormuş onu sakinleştirmek daha da zor oldu ama gecenin ilerleyen saatlerinde oda en sevdiğim gülümsemesini yüzüne bir parça kondurmuştu :)

 Ben hastanedeyken hemen usta çağırmışlar adamlar ölmediğime şaşırıp kalmışlar...Akımın kaç volt olduğunu duyduğumda bende çok şaşırdım yaşadığıma... "


Az önce pirizdeki ufacık kıvılcıma o kadar büyük çığlığın sebebi bu işte ben de o günden sonra bu korku olarak kaldı.. Bu arada kapıldığım akım 380 volt-muş...



12 Değerli Düşünce:

yildiz dedi ki...

insanin yaramaz bir cocugu oldugunda Anne-Baba olarak romantik bir yürüyüs yapmak büyük bir cesaret ister:))
Uyandiginda dedigin bir söz var;Annem-babam döndüler mi beni merak ederler diye;Van depremin de ölen cocuk vardiya, hani korku gözlerinden okunuyordu,Cok gec olmus eve gitmeliyim demisti yaa sonra da yolda ölmüstü:((( bana onu hatirlattin.
Verilmis sadakan varmis,diyeyim.
2013 le ilgili beni mimlemistinya cevapladim arkadasim....

sevda s. dedi ki...

Geçmiş olsun canım :/ Allah korusun da dikkatli olmakta fayda var

Unknown dedi ki...

aslında anne babama da kızamam çünkü yanımda ablam ve daha bir çok büyük çocuk vardı. benim laf dinlememezliğim diyebilirim. Van'lı çocugu bilmiyorum yaa şu an hatırlamayadım ama hakikaten benzemiş durumlarımız tek fark ben şimdi varım o yok. ALLAH nicesini beni koruduğu gibi korusun inş. mime hemen bakıyorum canım :)

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim :) artık mecbur kalmadıkça dokunmuyorum bile pirizlere,, fişlere.. ama çocuklara çok dikkat edilmeli diye düşünüyorum

vikik dedi ki...

oncelikle gecmiş olsun kücùkken ben de bisikletimden düştuğumde yada herhangi bir yerimi kanattiğimda en cok korktugum sey annemin tepkisi olurdu normal zamanda melek gibi olan kadin bana bisey olunca eli ayagi birbirine dolanir niye kendine dikkat etmiyorsun diye beni azarlardi yazini okuyunca kendi kucuklugum geldi aklima bu arada 380 volt nedir ya demek ki daha yasiyacak omrun verilecek nefesin varmiş...

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim vikik :) benim annem daha soğukkanlıdır babam pek çok telaşlanır ama nedense annemden bu gibi durumlarda daha çok çekinirdim. galiba bende anne olunca panik olurum en ufak bir şeyde onlar hep diyo ya evlat başkadır anne olunca anlarsın diye :) 380 volttan nasıl kurtuldum bilmiyorum ama yolculuğa çıkacağımız için daha önceki gün sadaka vermiştim. sadaka belaları def eder derler ya belki de onun vesilesiyle kurtuldum :)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

iadei ziyarete geldim.
çok geçmiş olsun canım:)

Unknown dedi ki...

hoşgeldinn çok teşekkür ederim canımm :)

Unknown dedi ki...

Allah korumuş seni kar şekerim yaaa :)
İyiki de sana bişey olmamış senin yazılarınla karşılaşmayı nasip etmiş :)
am sen de az yaramaz değilmişsin şeker yaaa niye hemen atladın ben açarım diye :) yaramaz seniiiiii :)

Unknown dedi ki...

yaşanacak günüm varmış meleğim nerden bileyim çocukluk işte cengaverlik var ruhumda atladım hemen :)) yaramazımdıırrrr hala öyleyim bazen :))

Unknown dedi ki...

öyle olma ya benim sana ve yazdıklarına ihtiyacım var kar şekerim :)

Unknown dedi ki...

bu aralar zaten ihmal ettim meleğim yaa :( ama final dönemim , anlarsın halimden

Yorum Gönder

Yorum Yapmak ister misin..?

 

KAR TANESİ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review