17 Aralık 2012 Pazartesi

OKUYOM BEN :)

Kar'alayan Unknown


Önceden merak ederdim acaba yurt hayatı nasıldır diye. Lisedeyken yurtta kalan bir arkadaşım vardı. Anlatırdı ama kendimi hiç o hayata uygun bulmazdım.
 Ne de olsa ben el bebek gül bebek büyümüş. ne isterse babası almış ne derse annesi yapmış bir kızdım. Çekemem milletin derdini derdim hep. Gün geldi üniversiteye başladım. 
Acaba evde mi kalmak mantıklıydı yoksa yurt mu? 
Her ikisinde de ailemde uzakta olacaktım nasılsa ne fark ederdi ki? 

Bilemedim ama hakkımda hayırlısı oldu sanırım. Evde kalmaya başladım. Ev arkadaşlarımın ikisi tıp, biri beslenme ve diyetetik diğeri de  okul öncesi öğretmenliği öğrencisiydi. Çok şaşırtıcı bir şekilde evimizde hiç bir sıkıntı yaşamadan bitirdik ilk yılı.. Ardından ikinci yıla başladık. Her şey gayet güzelken birden bir şeyler olumsuz yönde ilerlemeye başladı.(annemin tabiriyle nazar değdi). Evde sıkıntılar yaşamaya başladık. Ve ortak alınan bir kararla dağıldık. Bizim dağılma kararımız tabii ki ikinci yılın sonunu bulmuştu. Gelmiştim üçüncü yıla. Artık alıştığım ev ortamı yoktu. Tamam şehre alışmıştım ama nereden bakarsan bak 4.466.756 kişinin yaşadığı koca bir şehir. Her yerini bilemezdim ya. Kendimi 3. yılın başında ilk yıl gibi hissettim. 
Yalnız içimi rahatlatan bir şey vardı ki oda lisede en yakın olduğum arkadaşlarımdan birisiyle aynı şehirde olmam. O 2 yıl boyunca yurt hayatına maruz kalmış ve artık neyin nasıl olması gerektiğini öğrenmiş biriydi. Bende tabir-i caizse yasladım sırtımı ona ohh :) Beraber onun geçen sene kaldığı yurda geldik ben ufak bir araştırmadan sonra burada kalmaya karar verdim. Aynı odada olmak istedik ve olduk. Lisede hatırlarım hep bunun hayalini kurardık. Hayalimize kavuşmamız gerçekten beklenmedik zamanda oldu. 
Burada kaldıkça anlıyorum yurt hayatının nasıl olduğunu bazen insan kendini yapayalnız çaresiz hissetse de çevresinde hep birileri var. Kalabalık içinde yalnızlık yaşamak için on numara mekan. Diğer yandan bakınca da sanki bir apartmanda yaşıyormuşcasına komşuluk hayatı var. Eline abur cuburunu alan, koridorlarda etrafa hunharca dağılmış pembe,kimisi ayıcıklı kimisi çiçekli pullu terliklerden atlaya atlaya  arkadaşlarının odasına yol alıyor. Bu terlik olayını ele alacak olursak bilindiği gibi kadınların en hassas noktalarından biri de ayakkabı ve terlik. Bir odada birden fazla kalan kişilerin kapısının önünü anlarım ama tek başına kalan kızlarında odasının kapısı ağzına kadar terlik ve ayakkabı dolu. Bu neyin habercisi? Hele birde her odanın dışında bir ayakkabılık ve bazı raflara üçer tane ayakkabı ölümüne sıkıştırılmış :) 
Karşı odada kalan kızın ayakkabı çiftleriyle bir hesap yapacak olursak dört kişilik bir odanın ayakkabılığında en az 40 çeşit olmalı :) .... ayrıca  yurtta kafanızı kapıdan uzattığınız anda  koridorda pijamalı saçı başı dağınık amaçsızca koşan kızlar görebilirsiniz. Bir odadan kahkahalar yükselirken, diğer odadan hıçkıra hıçkıra ağlama sesleri duyabilirsiniz. Televizyon sesi tüm yurdu inletirken tüm yurdun aynı anda yaptığı şeylerin başında yemek yemek ve muhteşem yüzyıl seyir saati gelir :) 
 Daha başka bir çok olay bireysel yaşanırken bazı mutluluklar ve hüzünler ortak yaşanır..
 Yurt başka bir dünyadır. 
Yurt candır. 
Yurt hayattır. Burada yaşadıklarımı hiç unutmayacağımdan eminim:) 



6 Değerli Düşünce:

VuslaT dedi ki...

Kar tanem nur tanem bloguma hoş geldin birtanem. Bende iadeyi ziyaretteyim ve çok teşekkür ederim..İyi haftalar..

Unknown dedi ki...

memleketimde okuduğum iin öyle bir hayatım olmadı. ama olmasını çok isterdim :(

Unknown dedi ki...

meleğimmm üzülme sen sende şuan burda olan ve ailesinin yanında olmak isteyenlerin arzusunu yaşadın :) öpüyorum kocamann

Unknown dedi ki...

oyy bu ne hoş karşılama ve ziyaret etme ben hoşbuldum sende benim dünyama hoşgeldinn :) henüz fırsatım olmadı ama bir gün girip yazılarını okuyacağım ardarada :)

eda dedi ki...

bende hep isterdim yurta okumasini :)

Unknown dedi ki...

buyur gel eda misafirim ol :)

Yorum Gönder

Yorum Yapmak ister misin..?

 

KAR TANESİ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review