30 Haziran 2014 Pazartesi

Rengarenk #Makaron Tarifi

Kar'alayan Unknown 0 Değerli Düşünce


Merhabalarrrr...

 Mutlu haftalar dileyerek huzurlarınızdayım. Kpss'ye günler kala heyecan ve kaygı düzeyim hat safhadayken kendimi rahatlatmak adına mı yoksa sınava az kaldı diye mi bilmiyorum ben yine hobi işlerine heveslendim. gözümü açtım 'instagram'a girdim hemen hobi sayfalarının yeni paylaşımları var mı diye baktım, yok o olmadı 'pinterest'e baktım falan filan. Bu arada beni pinterestler tanıştıran sevgili ev arkadaşım canım canım cici masal perisine burdan kucak dolusu vintage pembe güllerinden gönderiyorum :) Onun da blogunu ziyaret etmek isterseniz Şuradan tık tık.! baktığınızda göreceksiniz ki tam anlamıyla cici bici bir kız :)
Bu posun devamında sizinle bu aralar rüyalarıma giren ve Kpss'nin ardından, koşarak eve gelip yaparak kendimi ödüllendireceğim bir tarif paylaşacağım. ayrıca aklıma yeni gelen bir fikirle belirtiyorum ki bence 3-5 katlı düğün pastaları yerini şuan cupcakelere bıraktı belki ilerde de makaronlar servis edilir düğünlerde. en azından ben öyle yapmaya karar verdim :)

It's MAKARON !




                          
(Bu tarifi şu siteden aldım. Bir kaç noktada değişiklik yapmayı planlıyorum eğer tutarsa yeni tarifimi oluşturup paylaşacağım)

MALZEMELER:

  • 75 gram yumurta akı (bayat)
  • 75 gram toz badem
  • 150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
  • 30 gram normal toz şeker
  • 10 gram şekersiz kakao
  • 1 çay kaşığı tuz
Ganaj Kreması İçin:
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 100 gram krema
HAZIRLANIŞI:

İlk olarak krema için, sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edilir, eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır. İlk başlarda sıvı olan krema, siz makaronlarınızı yapana kadar buzdolabında çokokrem kıvamına gelecektir.
Makaron için, yumurta akları bir fiske tuz ile birlikte cam kasede düşük devirde çırpılmaya başlanır. Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir. Yüksek devirde traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. (bu kısımda her renk gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz) Birlikte Robottan ve elekten geçirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı eklenir ve alttan üste doğru aklar ezilmeden hassas hareketlerle karıştırılır. Daha sonra diğer yarısı eklenir ve aynı şekilde karıştırılır. Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 TL büyüklüğünde sıkılır ve 30 dakika kurutulur.

Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir. Soğuyunca yerinden çıkartılır ve eşleştirilir. Aralarına ganaj kreması sürülür ve 1 gün sonra servis yapılır.

Bu ölçülerden 35 tek, 12 -13 adet çift makaron çıkıyor.

PÜF NOKTALAR:
1) En önemli püf nokta, yumurta akının bayat olması. Yani şimdi canım çekti dur bir makaron yapıp da yiyeyim deme lüksünüz yok. 

Yumurtanın akını 2 gün önce ayırıp, cam bir kaseye koyup, üzerini streçle örtüp buzdolabında bayatlatmanız gerekiyor. Kullanmadan önce de, 1 saat önce çıkartıp oda sıcaklığına getirmeniz lazım.
2) Bir diğer önemli nokta da hassas terazi ile çalışmak, gram ölçülerine uymak gerekiyor.
3) Makaronları tepsiye sıktıktan sonra 3 kez sertçe tezgaha (tepsiyi) vurmanız gerekiyor ki çırparken oluşan kabarcıklar kabarmayı engellemesin.
4) Makaronları sıktıktan sonra oda sıcaklığında üzeri kabuk bağlayana kadar kurutmanız gerekiyor. (Yaklaşık 30 dakika)
5) Makaronları fırında az tutarsanız sakız olur, çok tutarsanız kupkuru olur. 15 dakika yeterli geliyor. İlk 12 dakika da fırın kapağı asla açılmıyor.
6) Makaronlara sıcakken dokunulmuyor. Diğer kurabiyeler gibi sıcakken yerinden oynatırsanız elinizde kabuğu kalır. Soğuduktan sonra spatula yardımı ile çıkartmanız gerekiyor.
7) Yumurta aklarını da traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpmanız lazım, eğer bu kıvama gelip de hala çırpmaya devam ederseniz yumurta akı söner. 
8) Tüm kuru malzemeleri hem robottan hem de elekten çekmeniz gerekiyor.
9) Çırpma işlemi bittikten sonra metal birşey kullanmıyorsunuz, Sadece spatula ya da tahta bir kaşıkla, alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırıyorsunuz.
10) 1 gün sonra tüketirseniz lezzeti ortaya çıkar 
11) Arasına sadece krema sürmek yerine meyve parçacıkları veya çekilmiş kuruyemiş (badem,ceviz,fındık vs.) kullanabilirsiniz.
12) Çırpma işlemini cam ya da metal kasede yapıyorsunuz, yumurta aklarını döve döve kabartıyor. 

İşte renk renk makaronlar












27 Haziran 2014 Cuma

Sanat Bana Göz Kırptı 2

Kar'alayan Unknown 1 Değerli Düşünce
Ladies and gentlemen kameramdan sıcak sıcak Ramazan öncesi fotoğraflar geelldiiiiii. yorumlar gelsin pleasee.. Bana fotoğraf makinesi modeli önerebilecek dostlara ihtiyacım varr duyrulurr.



---   &   ---





---   &   ---





---   &   ---





---   &   ---


(Bu fotoğraf karesi ablamın bu akşamki şimşek showu şahesere dönüştürmesiyle ortaya çıkmıştır.)


Yaşlılığımın İlk Belirtisi Baş Gösterdi

Kar'alayan Unknown 2 Değerli Düşünce

Vay benim dertli başıım, vay benim genç yaşta hasta olan bedenimm...

Selam gençler ve kendini genç hissedenler, bu günkü postta azcık ufaktan dert yanacam. Hastayım ya ben, yaşlılık hastalığına tutuldum :(

Yaklaşık bir aydır bel ağrım vardı, soğuk dedim stres dedim doktora gitmedim. iyi mi ettim sanki hıh. İki gün önce gittim belli tahlillerden sonra ortaya çıktı hastalığım. Bel Fıtığı yani ilk yaşlılık belirtim. Oyy anam oy bu yaşta bu hallere mi düşecektim been.

Doktora neyim var dediğim de bana şunu dedi hehee "ailen seni inşaatta falan mı çalıştırdı bu yaşta bu kadar ileri fıtık normal değil." Ben de diyecektim ki geçen hafta köye gittik bağ bostan işleri yaptırdılar sonra dedim ki neyse ailemi rencide etmeyeyim hehe vazgeçtim :D  

Böyle güldüğüme bakmayın doktor konuşurken ağlayacaktım gözlerim dolu dolu oldu valla. Ameliyat seviyesindeymişim hemen yüzmeye başla dedi bir sürü ilaç verdi iğneler sıra sıra geliyor. Her yerim de iğne izi oldu uyuşturucu kullananlar gibiyim :D

Neyse buna da şükür hiç değilse ayağa kalkıp yürüyorum hala. Neşem yerinde ailem yanımda kpssye az kaldı ama ben hala yatıyorum oh oh daha ne olsun :D

23 Haziran 2014 Pazartesi

Siyah Saçların Suçlusu Sensin

Kar'alayan Unknown 6 Değerli Düşünce


Saçlar Mona ah bu cefakar saçlar...

XY'ler çıldırtıyor insanı bilir misin? Sizin orada da var mı böylesi yoksa bize mi özel ?

Peki Mona sen de hiç sırf kızdığın için sarı saçlarını boyadın mı siyaha, sırf o seviyor diye uzattığın o telleri tek makas hamlesiyle bitirdin mi? Ya daa.. Ya da ne bileyim sırf o gülmeni seviyor diye surat astın mı? 

Anladım Mona haklısın XX'ler de en az XY'ler kadar anlaşılmaz ve can sıkıcı... 

O halde yeni saçlarıma 'Merhaba' de...




22 Haziran 2014 Pazar

Blogumda Yenilik Var

Kar'alayan Unknown 12 Değerli Düşünce
İyi geceler sıcak bir yaz gününün, sıcak akşamında bu saatte uyumakta zorlanan ahalii. Saatler 01.24'ü gösterirken ben de blogumdaki bir yeniliği sizlerle paylaşmak istedim.

Bir süredir fotoğraf çekme ve çekilme işlerine merak salmıştım ve ufacık bir arşivim oluştu bile, düşündüm ve bunu sizlere de göstermek istedim. Kısa zaman içinde bir profesyonel makine alarak bu işi ilerletme fikrindeyim. sizler de bana makine ve kompozisyon önerilerinde bulunarak yardımcı olursunuz belki. Yani yardımlarınız beni inanılmaz sevindirir :)

Bu fotoğraflarımı tek başlık altında toplamak istedim ve bu albüme de 'Sanat Bana Göz Kırptı' dedim. Bu gerçekten fotoğrafların hikayesini anlatıyor. Hiç beklemediğim anlarda birden bir kompozisyon ilgimi çekiyor ve bende deklanşöre basıyorum işte aşağıdaki fotoğraflar çıkıyor ortaya.

En güncellerinden başlayayım dedim ve dün çektiğim fotoğraflardan bir demet yaptım. Köye gitmiştim ve uğur böcekleri ilhamım oldu. Buyrunuz efendim nacizane makinemden çıkanlar... Yorumlarınızı bekliyorum...





---   &   ---




---   &   ---




---   &   ---





---   &   ---




---   &   ---




---   &   ---




---   &   ---




Şimdilik bu kadar hoşçakalınn... Yorum bırakmayı unutmayın e mi ?





20 Haziran 2014 Cuma

Heeyyyooooooooo Kartanesi'ni Özleyen Vaar mııııııı?

Kar'alayan Unknown 13 Değerli Düşünce

Selamlarrr sevgili özlediklerim, özleyenler, özlemeyi sevenler... Selamlar en sevdiklerim :)

Yaklaşık bir senedir yayın göremediniz benden, biliyorum çoook uzak kaldım ara ara geldim ama yazamadım sadece okuyup gittim ama sanırım artık temelli geldim :) 

Nerelerdesin diye yorum bırakanlar oldu, özlettim ama gerçekten bunun sebebi tamamen ÖSYM'dir. Kpss'ye hazırlanıyorum son 15 günüm kaldı ve bende durumlar Yusuf Yusuf.

Bu arada okul bitti sevgili okuyucularım, artık karşısınızda bir psikolojik danışman var öhöm öhöm :)  Şimdilik işsizim Kpss sağolsun onu bekliyorum geleceğimi şekillendirmek için, ama annem bu işsizliğimi evde ev işi yaptırarak gideriyor sağolsun :)

Salı günü topladım pılımı pırtımı baba evine döndüm. Ankara'dan ayrılmak zor oldu 4 yılım geçti orada çok kıymetli zamanlar geçirdim, çok kıymetli insanlarla tanıştım görüştüm. Hayatımdan çıkanlar, hayatıma girenler, yaşadıklarım, anılarım, deneyimlerim... Hepsi kıymetli hepsi paha biçilmez. Hüzünlüyüm ama mutluyum hayatımda bir sayfa kapandıysa da yenisi açılıyor ve ben yanlışlarımı görüp düzelterek yoluma devam ediyorum. 

Şimdilik burada veda ediyorum ama artık buralardayım sizlerleyim. Çok özlendiniz çok öpülüyorsunuz :)

İyi geceler efendim.. Sevgiler...
 

KAR TANESİ Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review